Our Projects

Bloor West Classic

22 photos The brief began with a complete overhaul of the foyer, kitchen and main bath. We completed Phase 1 in 2015. In 2017 the addition of a fully functional and optional rental suite lower level. Insulated ceilings, reworked HVAC, all new copper plumbing was only the beginning for this Scandinavian inspired design.
As of the time of these photos, the house was put on the market as the family sets out to new adventures. We hope this house gets all the love it deserves with it's new family.

With it in Wychwood

13 photos In this project we completely reorganized the main floor layout to serve the family needs and remove the barriers to family living. The dining room at the front means the family can enjoy all the southern light throughout their main living areas. Four years later the client says she still loves her home every day!

Not Just A Basement

38 photos This project involved turning a large multi-purpose space into a family retreat complete with a large media and entertainment room, dry bar, reading and work area. The media room has been treated with high performance acoustic paneling to reduce the transfer or sound and base to the master bedroom directly above. The three small rooms bathroom allows for access to the wet sink area independent of showering or water closet use.

Living The High Life

12 photos This spectacular double penthouse overlooks the northern, tree-topped landscape of Toronto from the Yorkville perspective. The long view rests handsomely on the Imperial Life building on St. Clair West. I enjoyed working here immensely over the past year.
The project came about as an immediate response to a flood from an upstairs bathroom. The challenge was to integrate a new kitchen into an already firmly designed interior that was executed beautifully 25 years ago.

Once it was established that the kitchen cabinets on the main wall could not be salvaged, we went about having some fun. The client cooks in this kitchen (one of two) regularly and is thrilled to have updated appliances. All except of course, for the still good as new original Sub Zero fridge.
The former cabinets were a cerused light oak matched to the millwork throughout the condo. The kitchen was also outfitted with dark counters and only a few pot lights, so it follows that the most appreciated difference is the lightness and brightness of the space. All the lightened surfaces contributed but perhaps most importantly, the modern LED lighting which transformed a 7' ceiling into a welcoming work space. Welcome in.

Condo Culture

13 photos Our condo project was initiated by a most unfortunate flood from the unit above. When we arrived, the kitchen, foyer, bathroom and parts of the main areas had already been stripped of cabinets, finishes and even drywall! Needless to say, the opportunity to re-invent the layout of the hub of the condo were top of mind.
To begin, we arranged to push the kitchen deeper by claiming space out of the guest room closet. This resulted in the stove sinking entirely into the block of furnace wall to the right, adding more than 20” of counter depth to that area. The fridge had been part of the U-shaped kitchen before which meant there was less than two feet of counter to work with outside of the peninsula. Moving the fridge to the opposite side of the hallway opened up the space in two ways: first, it allowed for a serious expansion of counter space and secondly, it allowed for the feature of tiles and cabinets from the dining and living room instead of appliances.
Previously the foyer was the darkest area of the condo. We re-balanced the light distribution by creating the recessed light box, then crowned it with gold paper to compliment their ornate mirror.
Our clients are exceptionally pleased with their expansive kitchen and the inclusiveness they now feel when using it.
The bathroom was furnished with a new shower enclosure designed to welcome and delight with the artisanal glass tiles and the guest room now sports coordinated custom maple doors that integrate the room with the rest of the condo.

Jill Bathroom

12 photos The third floor of this Edwardian gem in the heart of Toronto was outfitted with one very large bathroom on the third floor, shared between two bedrooms. The owners decided to convert the space to Jack and Jill ensuites. This project was motivated by the intense graphic floor and the love of teak.

evelikesgreen

28 photos evelikesgreen creates truly unique, heirloom quality homewares from the world's most coveted textiles, papers and materials. evelikesgreen believes in the possibilities that exist when we rethink material and its potential. Each piece has been thoughtfully designed and locally produced, by hand, primarily from resources diverted from the waste stream of the interior design industry.
evelikesgreen is the social enterprise product arm of a developing non-profit behind the scenes. Through fundraising efforts and contributing a portion of profits from the sale of these goods, we plan to reduce the impact of material waste throughout the local industry and beyond.